Ιστορία Ομίλου

ofsk_logo2Ο Όμιλος Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας (Ο.Φ.Σ.Κ.) δραστηριοποιείται στο χώρο της αθλητικής σκοποβολής από το 1995. Σκοπός μας όλα αυτά τα χρόνια ήτανε να φέρουμε τους πολίτες της Κέρκυρας σε επαφή με τα αγωνίσματα της σκοποβολής, προσφέροντας μία διέξοδο από την καθημερινότητα.

Κατά τη διάρκεια των είκοσι χρόνων ο σύλλογός μας κατάφερε να αποκτήσει και να διαμορφώσει κατάλληλα εγκαταστάσεις ικανές να υποστηρίξουν τα πιο διαδεδομένα αγωνίσματα σκοποβολής στην Ελλάδα. Απέκτησε ικανό αριθμό πυροβόλων διαφόρων διαμετρημάτων και αεροβόλων για να υποστηρίξει την ενασχόληση νέων σκοπευτών. Το κυριότερο όμως είναι ότι εμπλουτίστηκε με έμψυχο δυναμικό που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημιουργικό και προσέφερε τα μέγιστα με το μεράκι του και την ομοψυχία του.

Ο Ο.Φ.Σ.Κ. είναι υπερήφανος για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που μπορεί να παρέχει στα μέλη του. Στο καινούριο κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων οι εκπαιδευτές μας έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα παιδαγωγικά αγωνίσματα της σκοποβολής σταθερού στόχου 10 μέτρων σε παιδιά και έφηβους αλλά και σε ενήλικες. Στη θέση Τεμπλόνι, το σκοπευτήριο πήλινου στόχου & τοξοβολίας είναι πλέον λειτουργικό και ο χώρος αποδεικνύεται ιδανικός για την εγκατάσταση αυτών των γοητευτικών αγωνισμάτων. Στη θέση Γιατρώνες πραγματοποιείται εκπαίδευση στο σταθερό στόχο με πυροβόλα πιστόλια και τα 12 στάδια πρακτικής σκοποβολής I.P.S.C. στα οποία είναι χωρισμένος ο χώρος είναι ιδανικά προς εκμετάλλευση από τους εκπαιδευτές μας για να «δουλέψουν» με τους σκοπευτές μας με τον πλέον ολοκληρωμένο τρόπο σε αυτό το σύνθετο αγώνισμα. Η επιτυχής οργάνωση διεθνών αγώνων level ΙΙΙ στον χώρο αυτό αποδεικνύει την πληρότητα του σε όλους τους τομείς. Στον ίδιο χώρο, ένα από τα στάδια έχει παραχωρηθεί προκειμένου να χρησιμοποιείται από άντρες σωμάτων ασφαλείας για την εξάσκησή τους με τον υπηρεσιακό τους οπλισμό υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών μας που έχουν εμπειρία ως εκπαιδευτές όπλων και τακτικών μάχης, τηρώντας βεβαίως όλους τους κανόνες που διέπουν ένα αθλητικό σκοπευτήριο.

Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας:

  1. Ιδιόκτητο σκοπευτήριο εκτάσεως 10 στρεμμάτων με όλες τις απαραίτητες υποδομές 10χλμ. από το κέντρο της Κέρκυρας, στην θέση Γιατρώνες. Έχουν διαμορφωθεί ήδη 12 στάδια πρακτικής σκοποβολής, στεγασμένος χώρος για σταθερό στόχο και εντευκτήριο για τα μέλη.
  2. Στη θέση Τεμπλόνι σκοπευτήριο πήλινου στόχου και τοξοβολίας 40 στρεμμάτων παραχωρημένο από το Δήμο της Κέρκυρας στο Σύλλογό μας .
  3. Κλειστό σκοπευτήριο αεροβόλων όπλων 8 θυρίδων και γραφεία του Συλλόγου στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας στη διεύθυνση Μ. Μαργαρίτη 20.

Τον Μάρτιο του 2012 εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Φ.Σ.Κ., με τριετή θητεία, αποτελούμενο από τους παρακάτω σκοπευτές – μέλη:

  • Ιωάννης Μαρουλάκης, Πρόεδρος
  • Σωτήρης Βλάχος, Αντιπρόεδρος
  • Βίκτωρας Μέριανος, Γεν. Γραμματέας
  • Σέρβος Χρήστος, Ταμίας
  • Γκίκας Στέφανος, Μέλος
  • Γκερέκος Αλέξανδρος, Μέλος

Ο Σκοπευτικός Όμιλος διατηρεί γραφεία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, στην Μ Μαργαρίτη 20 , όπου γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάθε Δευτέρα απόγευμα.